lördag, februari 28, 2009

Captain's logg 4/4 - 2063

Linnea säger att jag syr en saga... å det stämmer nog ganska bra. Framför allt är det lugnande att sitta där med nål och tråd och tyglappar... ett stygn i taget. Meditativt på samma sätt som stickning. Allt ordnar sig... Jag behöver inte tänka på allt jobbigt för jag sitter ju här och syr liksom.

Jag läste ett kapitel ur Days of war, Nights of love (tack för lånet Karin) som handlade om arbete. Eller snarare att inte löneslava. Utan arbeta med det som är viktigt på riktigt. Eller bara minska sina utgifter på olika smarta sätt för att kunna jobba så lite som möjligt. Sen såg jag Star Trek 8 och där sade de det här:
J-L Picard: - Framtidens ekonomi är lite annorlunda. Du förstår... pengar finns inte i det 24:e århundradet.
Lily: - Så du får inte betalt?
J-L Picard: - Strävan efter att bli rik är inte längre vår drivkraft. Vi arbetar på att förbättra oss och resten av mänskligheten.

Ett annat roligt citat: - Borg... that sounds swedish...

Dessutom åt jag i dag. Kors i taket. Å det blev jävligt gott. Klyftpotatis och spenatstuvning med svarta bönor och svamp. Groddslatten nedan blev uppäten till frukost för att ge plats åt en ny omgång. Det bekymrar mig lite dock att det är så många frön som inte tar sig...
Och i morse glömde jag bort en mängd adzukibönor så de blev alldeles sönderkokta. Men det blev en fin smörgåspåläggsröra.

För övrigt.... pappa kom ihåg att jag hade namnsdag i dag, ett zine är i sin linda, jag tog ett fint foto på en vägg, de har fem kronor rabatt på yofu på konsum och i morgon är det en ny månad vilket betyder att jag har normal hastighet på bredbandet igen. Way!

fredag, februari 27, 2009

Det är Vänersborgs Linjetrafik som kör...

Skamfilade å halvtrasiga grejer är de bästa grejerna... (att laga en spinnrock med tråd känns lite meta på nåt sätt)




Vi har tecknat modell med kläder hela veckan... Man kan säga att det har gått framåt... Vet inte riktigt hur eller varför... Eller vart jag är på väg.... Är målet att det ska bli rätt (med verkligheten överrensstämmande) eller snyggt eller lätt eller roligt? Kanske allting. Men varför då? Ska man jobba på allt det där hela tiden eller kan man ta en sak i taget? Det smartaste är kanske att se till så att jag tycker att det är roligt först, och ta det andra sen. Det jag har gjort den här veckan är bara att försöka få det rätt. Det är inte så roligt.
Men för att jämföra... Den första bilden är från slutet av veckan, den sista från början. Om inte annat har jag iallafall jobbat mig upp i storlek.

Nu skiner solen. Det var ju lämpligt.
Linnea kom med bussen. Jag har lagat mat och ätit den, satt upp förlegade flickboksillustrationer med bildtext på väggarna, sköljt de få groddar som är kvar samt de alfalfafrön som inte velat ta sig, visat upp min spinnrock på ravelry och druckit kaffe. Nu borde jag göra något åt mitt grusiga golv samt dito säng och mattor. Jag vet hur man gör... jag bara ids inte....

söndag, februari 22, 2009

nystartsjobb

Tog nyss bort fyra av fyra inlägg som fanns här... De skrevs för länge sen... Alldeles för länge sen...



Egentligen behövs det inte ännu en blogg.... men jag gillar att läsa mina vänners bloggar, och de kanske kan komma att gilla att läsa min... om jag skriver fina saker om dem...



Det är en bra söndag... lägenheten är i ett bra tillstånd... spinnrocken står mitt på golvet och är nysmord (tack Jessica för symaskinsoljan)... Ellie ligger i en fåtölj.... Bebb ligger i sängen... jag har diskat till Gogol Bordello... syrummet är städat (i går) och i soffan ligger en kasse med ännu ett nytt projekt....


snart ska jag spinna mycket... men än så länge spinner jag bara lite....