tisdag, november 17, 2009

e ru helt inkommensurabel eller?

Fröjd och gamman. Min ”produktidé är antagen att tas fram för produktion och försäljning under Hantverksmässan i Kista samt i butikerna i Stockholm”. Och Karins också. Jag är löjligt exalterad över att ha vunnit en tävling, men låtsas som inget. Förkylningen gör sitt till. Det är alltså stadsmissionens REMAKE-grej. Det är jag och Karin och Claesson Koivisto Rune.

Vi fick reda på det igår, och idag har jag försökt knåpa ihop en arbetsbeskrivning. Det var svårt. Min hjärna går på mindre än halvfart och det verkar som om formuleringsförmågan är utslagen. Förkylningen gör sitt till.


Dessutom är det konstteori hela den här veckan. Föreläsningar och sånt. På seg engelska. I dag handlade det om platsspecifik konst och offentlig utsmyckning. Tror jag. Jag förstår frustrerande lite. Det är inte det att det är svåra ord. Jag förstår orden. Och meningarna. Det är sammanhangen jag inte förstår. Och poängen. Förkylningen gör sitt till. Hoppas jag.

Jag förstår orden. Och älskar dem. Mums. Sen gick jag hem och googlade på fenomenologi och hamnade i en annan värld. Inkommensurabilitet. Intighet. Förhandenvarande.


Läste lite om Edith Stein som hängde en del med Husserl som tydligen är en creddig fenomenolog. Hon (Stein) skrev bl.a. en avhandling om empati (Zum Problem der Einfühlung) och sen gick hon i kloster och fortsatte avhandla filosofi och annat tills nazisterna fick tag på henne och dödade henne i Auschwitz 1942. Nu är hon ett helgon.


Och sen när man ledsnar kan man ge sig in i patafysiken. Det är en vetenskap i min smak det.3 kommentarer:

miss Karla sa...

Ha. Jag gick också hem till google och försvann in i en annan värld. I och för sig var min nya värld inte så speciellt ny eftersom jag fortfarande befann mig någonstans utsmetad i ett av konstens alla hörn, men ändå.

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra

Anonym sa...

vab банк
vab банк
[url=http://globalist.org.ua/?p=19244]vab банк[/url]
http://globalist.org.ua/?p=19244 - vab банк