söndag, mars 21, 2010

läsa är det nya spinna


Jag säger som Sagor och Swing: Allt hänger samman.

Sen skulle jag vilja tacka min omnipotenta bibliotekarie Karin för Naturens Död. Det var inte hon som hade ihjäl den. Möjligen var det patriarkatet, men jag är inte säker. Jag är bara på sidan 32 än men jag har redan lärt mig flera nya ord. Antecedent till exempel.

Så det här med sammanhangen: Vindkraftverken som förmodligen kommer byggas på åsen här på andra sidan vattnet är som en illustration av boken. Nästan övertydligt kommer de här falliska representanterna för det mekanistiska (patriarkala) värdesystemet (som ser naturen som en tillgänglig resurs att tämja och exploatera för sina behov och nycker) borras ner i den jungfruliga dalsländska naturens vagina och beröva den dess renhet som så ymnigt beundras av de intilligande fastighetsägarnas lugn-och-ro-dyrkan. (De direkt berörda markägarna ställer sig på patriarkatets sida mot en ersättning om 150 000 per kuk och år). Om man frågar mig är den dalsländska oskulden redan nersolkad av gubbar med gevär och Norrlands Guld, och en vindkraftspenetrering är jävligt mycket bättre än en uranbrytningsabort. Eller en dammbygge-golden-shower som gör åtskilliga kineser hemlösa (ingen ersättning utgår).

För övrigt har jag upptäckt att jag identifierar mig med en nötskrika, och i det utopiska tjänstebytarsamhälle som är TKF2 är jag bjuden på middag som ersättning för viss taxiverksamhet.

2 kommentarer:

miss Karla sa...

Like x 500 ungefär.

Fantastisk mening för övrigt: De direkt berörda markägarna ställer sig på patriarkatets sida mot en ersättning om 150 000 per kuk och år.

Själv fyller jag i med: Den nya gruvhanteringen har ändrat jorden från en frikostig mor till ett passivt föremål för mänsklig våldtäkt. Och då är det 1500-talet och framåt vi syftar på.

kazoo sa...

Sjukt bra skrivet!