lördag, mars 28, 2009

Märta Måås Fjetterström

vernissage på Dalslands museum i dag.
Mycket inspiration och förundran... Fantastiska grejer... Sen hamnade vi i egenskap av konstnärsbihang och representanter för dagens ungdom på middag hemma hos museichefen...
det var det roligaste som hänt på länge... Macken i Bäckefors på vägen hem var också en upplevelse... Även café Bonaparte var en positiv överraskning... veganska hallongrottor... nån typ brorsdotter till Napoleon gifte sig tydligen med Posse som huserade på Upperuds Herrgård... sånt gillar jag att veta... eller, typ veta... erinra mig.... säga "om jag inte minns fel" innan som en disclaimer... för antagligen var det en systerdotter och antagligen hette han Sparre... men i stora drag stämmer det... oftast...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snacka om att säga A men inte B. Hur hamnade ni hos museichefen? Vilka var där? Vad var så speciellt med macken i Bäckefors? Var ligger café Bonaparte? Posse, Sparre, Napoelon, släkt, giftermål och Upperuds Herrgård. Detaljer, detaljer, detaljer! :) Sofia.

Violentlyknits sa...

men jag fångade din uppmärksamhet!

Karin sa...

Nu har jag hittat hit. Äntligen. Det var en härlig upplevelse den där roadtripen. Värd flera hundra tusen i studieskuld om jag inte minns fel.

Och Sparre, min vän är barnbarns-någonting till Sixten Sparre. Hon försökte lägga till Sixten i sitt namn men fick inte det för hon är ju tjej.

Violentlyknits sa...

men hade inte sixten en fru eller nåt som hon också är barnbarnsnånting till som hon kan heta samma som?