torsdag, juni 10, 2010

Hej igen naturens död

Dagens djur: leviatan.

Alltså... jag fattar inte hur de lyckades hålla ordning på världssjälen och världsanden och vilket som var vilket och vad vederbörande hade för roll i världsordningen.

Dagens ord: empyem - varsamling i kroppshålighet. Skulle kunna vara sidohålan, men det förtäljer icke saol.

Giordano Bruno brändes på bål år 1600. Inkvisitörerna gillade inte tanken på flera världar. Jean Luc Picard hade levt farligt.

I övrigt fick kvinnorna skulden för precis allting. T.ex. var det kvinnornas fel att männen åldrades. "Lilla döden" förkortade mannens liv med en dag vid varje tillfälle, och männen var naturligtvis bara oskyldiga offer för kvinnornas omättliga lustar.

Dock kunde kvinnan (enligt vissa) inte hållas ansvarig för att ha blivit häxa. Hon var ju från början av det svagare könet. Lättledd och vid sämre förstånd och osäker i tron och på det hela taget berodde häxeriet tydligen på ett övermått av melankolisk kroppsvätska.

Det var faktiskt bara män som kunde sägas vara intelligenta. Det här med att Pallas Athena var kvinna och på samma gång vishetens gudinna förklarades med att hon inte hade någon mor. Hon hade avlats och fötts fram bara av en far. Det förklarar saken.

Sen är det det där med striderna mellan spermister och ovister angående preformationsteorin.

2 kommentarer:

miss Karla sa...

Det är som jag alltid sagt...det mesta som skett i människans historia består till stor del av logiskt tänkande...och att vi fortfarande lever efter vissa premisser är således lika piffigt...

liston sa...

ja, det är verkligen jävligt piffigt att man kan komma fram till vad som helst med logik. Det kanske är nåt att jobba vidare med. Missbruka syllogismer eller nåt.